Nikon отрече слуховете за прекратяване на производството на DSLR фотоапарати

Nikon направи официално изявление относно слуховете за прекратяване на производството и продажбите на DSLR в полза на укрепване на позициите на компанията в сегмента на безогледалните фотоапарати със сменяеми обективи.

Ден по-рано в медиите се появи информация, че Nikon, чиито професионални DSLR фотоапарати се използват от професионалистите повече от 60 години, ще спре да произвежда такива устройства. Според публикациите, освободените ресурси трябвало да бъдат използвани за разработване и производство на безогледални цифрови модели.

От Nikon обаче наричат информацията, която се появи в интернет, спекулация и фалшива новина. Според изявлението, компанията не планира да напусне пазара на DSLR фотоапарати:

„В медиите се появиха съобщения, че Nikon е спряла да разработва DSLR фотоапарати. Тази информация е само спекулация и Nikon не е направила никакво изявление по въпроса. Nikon продължава да произвежда, продава и обслужва DSLR фотоапарати“, се казва в официалното изявление.

Естествено, търсенето на DSLR фотоапарати намалява и Nikon рано или късно ще се откажат от DSLR. Sony например прогнозира, че през следващите три години смартфоните ще изпреварят DSLR и безогледалните фотоапарати по отношение на качеството на снимките.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.