Lenovo откри първия си европейски завод в Унгария

Lenovo откри първия си завод в Европа в унгарския град Улло. Обектът е с обща площ от почти 50 хиляди кв.м. и е един от най-големите производствени центрове на китайската компания. В новия завод Lenovo ще произвежда хардуер за центрове за данни, системи за съхранение и усъвършенствани работни станции за потребителите в Европа, Близкия изток и Африка.

Наличността от мощности на фабриката позволява да се произвеждат повече от 1000 сървърни системи и около 4000 работни станции всеки ден, като се отчитат индивидуалните нужди на всеки клиент.

Част от централата се захранва от слънчеви панели, способни да генерират общо до 0,5 MW енергия, достатъчно за захранване на малко село. В комбинация с патентованата технология за студено запояване, това ще позволи на китайският гигант да намали въглеродния отпечатък от своите операции и да отговаря на високите европейски изисквания за производство.

Lenovo отбелязва, че откриването на завод в Европа значително ще намали времето за логистика в региона и е един от ключовите компоненти на плана на компанията за разширяване на присъствието си на международния пазар.

Поздравления за унгарците и да се надяваме, че ще доживеем и в България да започнат да се случват такива неща.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.