Само от продажбите на iPhone през 2021, Apple е реализирала повече приходи, отколкото Microsoft от цялата си дейност за същия период

Точно преди 15 години, на 29 юни 2007 г., в САЩ стартираха продажбите на първото поколение iPhone. Устройството се оказа най-печелившият продукт в историята на Apple.  През 2021 г. то осигури на компанията приходи, които надхвърлиха тези на някои от най-големите компании в света като Microsoft или General Motors за същия период.

Източник: STATISTA

Според германската фирма Statista, в края на 2021 г. продажбите на iPhone са достигнали 191,9 млрд. долара. Така приходите само от един продукт на Apple надхвърлят приходите на най-големите компании в света от цялостната им дейност. Общите приходи на Apple за фискалната 2021 г. възлизат на грандиозните 365 милиарда долара.

Към днешна дата делът на iPhone на световния пазар на смартфони е достигнал 17,4%, което означава, че почти всеки пети смартфон в света е произведен от Apple. За 15 години компанията е продала повече от 2.2 милиарда iPhone, а общата ѝ стойност е над 1,5 трилиона долара.

iPhone е продуктът чудо, които върна Apple в голямата игра и доказа, че наистина има хора, които могат да променят света само със силата на волята и интелекта си.

Тези, които са достатъчно луди да мислят, че могат да променят света, са и тези, които успяват да го направят.

Стив Джобс

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.